top of page

Portfolio

Friese keeftkast

Friese keeftkast 17de eeuw.jpg

Gelderse kussenkast

17de eeuwse Gelderse kussenkast, met maar één kussen per deur. Uitgevoerd in eikenhout met ebbenhouten en palisanderhouten details. afgewerkt met bijenwas.

Friese keeftkast met rijk snijwerk. Deze kast is gemaakt van eikenhout en vermoedelijk uit de zeventiende-eeuws.

Gallery

Our Signature Aesthetic

WELCOME

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. Double click to edit and add your own text.

Hollandse renaissance kast

Dit bijzondere tweedeurs kabinet dateert uit het begin van de zeventiende eeuw. 
De kast is zeer mooi gemaakt, van eiken hout en vertoond alle sporen die men verwacht. De kast is eigendom van een stichting die mij zeer aan het hart gaat en ik heb deze uitgebreide restauratie met veel plezier uitgevoerd.

Hollandse renaissance kast, na restauratie

Hollands kabinet

Hollands kabinet, eerste kwart 18de-eeuws.
gemaakt van eikenhout en gefineerd met wortelnoten.
Afgewerkt met was.

hollands kabinet vroeg 18de eeuws na restauratie.JPG

Toogkast

Deze kast gemaakt van eikenhout is naar een 17de eeuws model. Het heeft wat weg van een Utrechtse toogkast door de bogen in de paneeldeuren. 

Neoclassicistische commode

Deze commode heeft drie lades, een gebombeerde vorm en een was afwerking.

De gebruikte hout soort is eiken en dat is gefineerd met mahonie.

neoclassicistische commode_edited.jpg

Cilinder secretaire

Hollands eikenhouten cilinder secretaire. Vermoedlijk negentiende eeuws.
 

cilinder secretaire gerestaureerd.jpg

Biedermeier kastje

Dit kastje is bescheiden van formaat en vorm. Het fineerwerk is daar in tegen indrukwekkend. De blind geslagen schellak afwerking deed dat geen eer aan. 

biedermeier kastje.JPG

Louis seize secretaire

Dit Hollandse klep-secretaire dateert eind 18e-eeuw en is uitgevoerd is Louis Seize stijl, ook welneoclassicismeclassicisme

genoemd.
Gemaakt van eikenhout dat met mahonie is gefineerd en met een afwerking van was.

restauratie secretaire door Arian de Goe

Scheepschronometer

De kist van dit uurwerk is gemaakt van massief palisander. De gebruikte verbinding is een volledigverdekte zwaluwstaard in verstek. De gebruikte afwerking is schellak politoer

 

gerestaureerde scheepschronometer .jpg

Houten paard

Een houten paard met een duidelijk defect. Het zo onzichtbaar mogelijk herstellen van dit erfstuk was een dankbare taak.

 

20200601_075703_edited.jpg

Lade kast met orgelgebogen front

Een orgel gebogen front is een stijlkenmerk uit de barok, echter is deze lade kast van een later datum.  Binnen in troffen we sporen van hergebruikte onderdelen 

DSC00759_edited.jpg

Lade Kastje

Dit is een klein lade kastje gefineerd met mahoniehout.
Deze restauratie van een klein lade kastje betrof voornamelijk het terug plaatsen van losgeraakt fineer en aanvullen van ontbrekende stukjes. daarna is het opnieuw voorzien van een afwerking laag.

klein kabinet na restauratie.jpg

Art nouveau lijst

Van de lijst van een spiegel uitgevoerd in een tropische hardhout waren op een aantal kwetsbare punten wat delen afgebroken. Deze ontbrekende onderdelen heb ik bijgemaakt door de organische vorm te volgen in het snijden.

Neorenaissance stoel

Neoclassicistische tafel

Deze Hollandse tafel dateert eind 18e-eeuw.
de tafel is gefineerd mahonie hout en heeft messing inlegwerk . de tafel is afgewerkt met een traditionele schellak politoer laag.

 

DSC00727.JPG

Deze laat negentiende eeuwse stoel is uitgevoerd in eikenhout en zal oorspronkelijk leren bekleding hebben gehad. Voor mij de taak om sporten en een poot bij te maken

Biedermeier lade kast

Deze mahonie gefineerde lade kast uit de eerste helft van de negentiende eeuw had een blind geslagen afwerkingslaag.

Gepolitoerde tafel

Deze Tafel is uitgevoerd in een Louis Seize stijl en is gefineerd met satijn hout. De tafel heeft een traditionele schellak afwerking 

20200524_131614_edited.jpg

Opdrachten West Dean College

Vitrine kast

Deze vitrine is waarschijnlijk een omgebouwde commoden en komt vermoedelijk uit frankrijk. het meubel is maakt van grenen en is gefineerd met palissander 

dat is ingelegd met messing en ebbenhout. Het palissander fineer is aangebracht in een visgraat motief. 

Kinder stoel

Deze victorianse baloonback chairs kramen rond 1850 in de mode. Dit examplaar heeft een niervormige kapregel. De Restauratie ervan besloeg onder andere houtdraaiwerk. 

Staand horloge

Haardscherm

Dit 18de eeuwse haardscherm is in een stijl naar George Hepplewhite (1727-1786). Dit model word ook wel een horse leg fire screen genoemd en deze is in hoogte verstelbaar. Het bekleede paneel is geborduurd geweest, iets dat door verbleeking van UV nog subtiel te zien is.

Dit staand horloge komt uit de vroeg negentiende eeuw en is typische Engels. Het is gemaakt van mahonie en eiken hout en is ingelegd met een schelp van satijnhout fineer.

Neorenaissance armfauteuil

Dit begin 18de eeuwse thee kistje komt uit engeland. 
Gemaakt van grenen hout en gefineerd met wortelnotenhout van de Taxus. Met aan de zijde van een vlak een sier strip gemaakt va noten hout en buxus.

Thee kistje

Voor de restauratie van deze victoriaanse stoel gemaakt van notenhout kwam deze incompleet in onderdelen bij mij aan. Het bijmaken van de nodige onderdelen vereiste houtdraaien, houtsnijden en het maken van verbindingen.

Regency tafel

Deze tafel uit het verenigd koninkrijk komt uit de regency periode, dit was aan het begin van de negentiende eeuw.
de tafel is gefineerd met palisander en ingelegd met messing.

Engelse stoel

Deze English dinning chair is gemaakt van mahonie hout en uitgevoerd in de beroemde chippendale stijl. Zowel deze stijl en het gebruik van mahonie was ongekend populair in de 19de eeuw in het verenigd koninkrijk.

Rotan koffie tafel

Deze koffie tafel is gemaakt van rotan en komt uit de 20ste eeuw. Een van de hoeken was beschadigt door een ongeluk maar kon goed hersteld worden.

rotan koffietafel

Opdrachten restauratie opleiding Amsterdam, HMC

Theestoof

Deze neoclassicistische theestoof uit het einde van de 18de eeuw is afkomstig uit Holland. Eigendom van het West Fries museum in Hoorn en deze heb ik mogen restaureren als examen opdracht aan het HMC.

Neorenaissance stoel

De stoel ook wel Spaanse of Rubensstoel genoemd is vermoedelijk uit de Neo renaissance periode en gemaakt van eikenhout.

20160510_100510.jpg
bottom of page